OVER ONS

Eind Jaren 70 (1978) begon de vader van de familie als zelfstandig grondwerker onder de naam Biesmans Theo. Tegen de Jaren 80 was het bedrijf ongeveer een 5 mensen groot met 2 graafmachines en een vrachtwagen, de locatie te Waltwilder werd ook al snel te klein.

De lokale grondwerker gelegen in Waltwilder, deelgemeente van Bilzen, groeit in de komende verder uit en evolueert naar Biesmans Algemene Onderneming bvba.

In 2004 is zoon David Biesmans afgestudeerd en begint hij met het invullen van zijn rol in het familiebedrijf. 3 jaar later start uit deze samenwerking DPE. David neemt zelf de leiding van dit nevenbedrijf van Biesmans Algemene Onderneming bvba voor zijn rekening!

De hoofdactiviteit van DPE bestond uit het boren en zagen in gewapend beton en het plaatsen van kunststofleidingen. In 2010 verhuisden beide bedrijven naar huidige site in Bilzen.

In 2013 wordt Bega Eco Gardens opgericht door Bertrand Biesmans. Twee jaar laten, in 2015, vervoegd Michiel Cielen de rangen binnen Bega.

Na het pensioen van de oprichter van het familiebedrijf, Theo Biesmans, in 2014 wordt Biesmans Algemene Onderneming bvba overgenomen door DPE. Biesmans DPE is een feit en werkt met 15 mensen.

Als gevolg van een nieuwe samensmelting tussen Biesmans DPE en Bega Eco Gardens ontstaat in 2016 de BMS Groep. De drie huidige zaakvoerders (David Biesmans, Bertrand Biesmans, Michiel Cielen) leidden plots, en met veel trots, een team van niet minder dan 20 mensen.

Ook in de daaropvolgende jaren maakt het bedrijf een serieuze groei mee. Er wordt geïnvesteerd in mens en machine, en ondertussen telt de BMS Groep al zo’n 45 werknemers!